Bu tarif acı severler için. Tabii acının yakma
derecesi sizin elinizde. Biz yanmayı severiz diyenlerdenseniz tüm biberleri acı
kullanabilirsiniz. Orta acı için köy biberi ya da dolmalık biberlerle
karıştırabilirsiniz. Ben bahçemde yetişen üç çeşit biber kullandım. Acı süs
biberleri, sivri biber ve köy biberi. Tarif Hergün Bir Ev Yemeği menüsü
grubundan Fethiye Hn.’a ait. Bahçemdeki o kadar acı biberle ne yapacağım diye
düşünürken Fethiye Hn.’ın bu tarifi karşıma çıkınca tamam işte dedim aradığım
tarif bu. Ertesi gün yapmaya koyuldum. Sonuç; şu an buzdolabında beklemedeler,
ama bizim gibi her yemeğin yanında acı severlerdenseniz durmayın işe koyulun
derim. Tarifi ben yaptığım şekliyle sunuyorum.
Malzemeler:
1 kg. istediğiniz çeşit biber
1 kg. Çanakkale yumurta domates
Yarım çay bardağı sirke
1 demet maydanoz
3 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı tuz
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tüm malzemeleri robotton geçirelim, sterilize
ettiğimiz kavanozlara doldurup, üzerine ekstra zeytinyağı döküp buzdolabında 10 gün bekletelim.
Teşekkürler Fethiye Hn.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder